«Το σχέδιο του Nord Stream 2 είναι οικονομικά ελκυστικό, όχι μόνο για τον προμηθευτή, αλλά και για τους παραλήπτες αυτού του αερίου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου.
Την άποψη για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2 εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, επικρίνοντας παράλληλα δηλώσεις περί του αντιθέτου, εκ μέρους του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι.
«Είναι ατυχής δήλωση. Ο Nord Stream 2 είναι ένα εμπορικά βιώσιμο και οικονομικά εφικτό σχέδιο. Επιπλέον, είναι οικονομικά ελκυστικό, όχι μόνο για τον προμηθευτή, αλλά και για τους παραλήπτες αυτού του αερίου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία» υποστηρίζει στην δήλωσή του ο Πέσκοφ.
Νωρίτερα, από το Αμβούργο, ο Μοραβιέτσκι είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2. Δήλωσε, επίσης, ότι μια «κλιμάκωση της επιθετικότητας» εναντίον του Κιέβου θα μπορούσε να συμβεί όταν το σύστημα μεταφοράς ουκρανικού αερίου πάψει να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για τη Μόσχα.

Ο Nord Stream 2 είναι κοινό εγχείρημα μεταξύ της ρωσικής Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Πρόκειται να μεταφέρει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως στην Ε.Ε. μέσω της Βαλτικής και της Γερμανίας, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

sputniknews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης