Νεκρός από πυρά δύο αστυνομικών έπεσε ακόμη ένας άνδρας στην περιοχή του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, περίπου 6 χιλιόμετρα από το σημείο όπου το προηγούμενο Σάββατο σκοτώθηκε ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, χτυπημένος από τις σφαίρες ενός αστυνομικού.

Το δεύτερο θύμα φαίνεται πως ήταν οπλισμένο με μαχαίρι και φερόταν «αλλοπρόσαλλα», όπως δήλωσε μέσω Twitter ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεϊντ Λιούις. Άγνωστο παραμένει αν το όλο περιστατικό συνδέεται με τις πολύκροτες ταραχές που συγκλονίζουν κατά τις τελευταίες ημέρες το Φέργκιουσον και εάν θα ενισχύσει το «έκρυθμο» κλίμα που επικρατεί στην περιοχή και τις θεωρίες περί φυλετικού χάσματος που επικρατεί ακόμη και σήμερα στην αμερικανική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμαρτυρίες για τη δολοφονία

Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος άνω των 100 ατόμων.

Πολλοί άρχισαν να φωνάζουν στους αστυνομικούς εκφράζοντας την οργή τους για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησαν άλλα μέσα για να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο αφροαμερικάνο. «Δεν ήταν ανάγκη να τον πυροβολήσετε, όταν έχετε συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και κρατάει μαχαίρι» φώναξε ένας πολίτης σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα. Πολλοί από τους πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ψηλά τα χέρια! Μην πυροβολείτε!» και «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη» που φωνάζουν οι διαδηλωτές του Φεργκιουσον εδώ και δέκα μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα μετά από μία νύχτα μεγάλης έντασης στο Φέργκιουσον, κατά την οποία συνελήφθησαν 31 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που προέρχονται από τις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας

Όπως μεταδίδει το NBC, o αρχηγός της αστυνομίας Σαμ Ντότσον δήλωσε ότι ο νεαρός πήρε προϊόντα από τοπικό κατάστημα και άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, πηγαίνοντας πάνω-κάτω στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί που τον πλησίασαν του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι του, αλλά εκείνος – σύμφωνα με την ενημέρωση του Ντότσον – απάντησε «πυροβολήστε με, σκοτώστε με!» και τους πλησίασε σε απόσταση ενός με ενάμιση μέτρου πριν εκείνοι πυροβολήσουν.

«Όταν σε πλησιάζουν με ένα μαχαίρι σε απόσταση αναπνοής νομίζω ότι έχεις το δικαίωμα να αμυνθείς, να προστατέψεις τον εαυτό σου. Νομίζω ότι είναι απόλυτα λογικό για έναν αστυνομικό να επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ» είπε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας

Η είδηση όπως τη μετέδωσε το CNN

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 00:09

Το φάντασμα του ρατσισμού
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014, 10:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης