Οι Αρχές του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος επιτέθηκε την Παρασκευή σε σιιτικό τέμενος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν 227, είναι Σαουδάραβας πολίτης, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Φαχντ Σουλεϊμάν Άμπντελ Μόχσεν αλ Κάμπαα και έφθασε στο αεροδρόμιο της χώρας τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν από την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Κουβέιτ έχει συλλάβει τον οδηγό του οχήματος το οποίο μετέφερε τον βομβιστή-καμικάζι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οδηγός είναι ένας αλλοδαπός που διαμένει παράνομα στη χώρα, ο οποίος ονομάζεται Άμπντουλ Ραχμάν Σάμπα Αϊντάν και γεννήθηκε το 1989, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Παράλληλα, συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου κρυβόταν ο οδηγός, πρόσθεσε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι είναι Κουβεϊτιανός και οπαδός μιας «ακραίας και αποκλίνουσας ιδεολογίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία 18 εκ των 26 θυμάτων της επίθεσης.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτού του είδους στο μικρό εμιράτο του Κόλπου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Διαβάστε επίσης: Κουβέιτ: Συλλήψεις υπόπτων για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, 12:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης