Αρκετοί εργάτες τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο διυλιστήριο πετρελαίου Mina al-Ahmadi του Κουβέιτ, η λειτουργία του οποίου όμως δεν επηρεάστηκε, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρία του Κουβέιτ (KNPC).

Η μονάδα ατμοσφαιρικής αποθείωσης καταλοίπων (ARDS), όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, απομονώθηκε και η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ανέφερε το κρατικό διυλιστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι εργάτες που απασχολούνται από εργολάβο υπέστησαν ελαφρά τραύματα και εισέπνευσαν καπνό, ανέφερε η KNPC. Κάποιοι έλαβαν ιατρική βοήθεια στο σημείο, ενώ άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και η κατάστασή τους είναι σοβαρή, ανέφερε.

«Οι λειτουργίες του διυλιστηρίου και οι εξαγωγικές λειτουργίες δεν έχουν επηρεαστεί και δεν υπήρξε επίπτωση στις τοπικές λειτουργίες εμπορίας και προμηθειών προς το υπουργείο Ηλεκτρισμού και Νερού», ανέφερε η KNPC σε ανάρτησή της στο Twitter.

Τον περασμένο μήνα, η KNPC ανέφερε πως έθεσε σε πλήρη λειτουργία ένα πρόγραμμα, προκειμένου να διευρύνει την ικανότητα διύλισης και να παράγει καύσιμο που προκαλεί χαμηλότερες εκπομπές στο διυλιστήριο Mina al-Ahmadi, σε 346.000 βαρέλια την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης