Το Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι τρεις ακόμα υπήκοοί του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA. Πρόκειται για άτομα που είχαν επιστρέψει από το Ιράν, στο οποίο επίσης υπάρχουν τουλάχιστον 61 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 14 είναι θανατηφόρα.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι, που βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κουβέιτ ανέρχεται πλέον σε οκτώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, τόσο το Κουβέιτ όσο και το Μπαχρέιν επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα το Ιράν.

Το Κουβέιτ εντόπισε τον Covid-19 σε τρεις ανθρώπους μεταξύ των 700 που αναχώρησαν το Σάββατο από την πόλη Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ΚUNA.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν 53χρονο Κουβεϊτιανό, έναν 61χρονο Σαουδάραβα και έναν 21χρονο, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Κουβεϊτιανός και ο Σαουδάραβας δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ ο τρίτος ασθενής έχει κάποια αρχικά συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο γειτονικό Μπαχρέιν το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας που επέστρεψε από το Ιράν διαγνώστηκε με τον Covid-19 και πρόσθεσε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο ασθενής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης