Κουβανοί γιατροί εργάζονταν στα τέλη του 2016 σε 62 χώρες του κόσμου, αποτελώντας για τη νήσο τη μεγαλύτερη πηγή συναλλάγματος, ξεπερνώντας κατά πολύ τη συνεισφορά του τομέα του τουρισμού, καταδεικνύουν επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν. Σύμφωνα με τις ετήσιες στατιστικές για την υγεία το 2016, κουβανοί γιατροί εργάζονταν σε 24 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, 27 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, επτά χώρες της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, δύο χώρες της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Αφρικής, καθώς και στη Ρωσία και στην Πορτογαλία.

Η δραστηριότητά τους έφερε έσοδα που υπολογίζεται πως ανέρχονταν σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον κατ’ έτος από το 2011 ως το 2015, καθώς η κομμουνιστική κυβέρνηση χρεώνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι γιατροί από τη νήσο στις 35 από τις 62 χώρες, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες, τον οποίο επικαλέστηκε ο κρατικός ενημερωτικός ιστότοπος Cubadebate.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκριτικά, ο τουριστικός τομέας συνεισέφερε έσοδα 2,8 δισ. δολαρίων το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η διάθεση στο εξωτερικό επαγγελματικών υπηρεσιών, κυρίως ιατρικών, εξελίχθηκε στη σημαντικότερη πηγή συναλλάγματος για τη νήσο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης