Ξεπεράστηκε για ακόμη μια φορά το όριο των χιλίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα στην Κούβα, όπου το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες Τετάρτη πως το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.006 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 9 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 547 νεκρούς επί συνόλου 96.760 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ τόνισε μέσω Twitter ότι εξαπλώνεται στη χώρα το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, κάτι που κάνει αναγκαία την αυστηρότερη εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η έλευση στη χώρα νέων στελεχών του ιού μάς αναγκάζει να προσαρμόσουμε τα πρωτόκολλα» τόνισε ο αρχηγός του κράτους. Κουβανοί επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως «εξαπλώνεται η παραλλαγή του ιού η οποία αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική και η οποία μπορεί να είναι πιο μολυσματική και θανατηφόρα».

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλουν οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών τους. Άλλα τρία βρίσκονται σε διάφορα στάδια μελέτης. Η Αβάνα, που έχει επικριθεί διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, σκοπεύει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης