Η απόφαση των ΗΠΑ να ανακαλέσουν «το 50% και πλέον» του προσωπικού τους από την πρεσβεία τους στην Αβάνα μετά τις μυστηριώδεις «επιθέσεις» εναντίον διπλωματών είναι «βιαστική» και «θα βλάψει τις σχέσεις» μεταξύ Ουάσιγκτον και Κούβας, απάντησε σήμερα η κουβανική κυβέρνηση.

«Εκτιμάμε ότι η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι βιαστική και θα επιδράσει αρνητικά στις διμερείς σχέσεις» σχολίασε η Χοσεφίνα Βιδάλ, αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, όπως μετέδωσε κουβανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βιδάλ υπενθύμισε, ωστόσο, ότι «η βούληση της Κούβας είναι να συνεχιστεί η ενεργής συνεργασία μεταξύ των αρχών των δύο χωρών προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση».

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, θα «είναι πρωτεύουσας σημασίας το να μπορούμε να βασιζόμαστε στη συνεργασία και την εμπλοκή των αμερικανικών αρχών».

Η αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι «η κουβανική κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτήν την υπόθεση και σέβεται σχολαστικά τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τη Συνθήκη της Βιέννης (…)» που αφορά «την προστασία της ακεραιότητας των υπαλλήλων ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένοι» στη νήσο, «χωρίς καμία εξαίρεση, όπως και των οικογενειών τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης