Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Τρίτη (13/4) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 9 ασθενείς με την COVID-19 – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο υψηλότερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο – με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει μέχρι εδώ τους 476 νεκρούς.

«Ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός», σημείωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Φρανσίσκο Ντουράν και πρόσθεσε πως αυτό σημαίνει πως είναι απόλυτα απαραίτητη η τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.060 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 88.445 από τον Μάρτιο του 2020.

Τα 616 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης στις 359,9 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στη χώρα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το οποίο δυσκολεύεται να ελέγξει παρότι παίρνει ολοένα αυστηρότερα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης