Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 11 ασθενείς με την COVID-19 -για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο υψηλότερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο- με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει μέχρι εδώ τους 487 νεκρούς, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 959 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 89.404 από τον Μάρτιο του 2020.

Τα 527 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης στις 358,5 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, στο υψηλότερο επίπεδο στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρ΄ ότι επιβάλλει ολοένα αυστηρότερα μέτρα.

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών. Η Αβάνα θέλει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης