Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε «αηδιασμένος» από τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας 75χρονος διαδηλωτής που φαίνεται σε ένα βίντεο να σπρώχνεται από αστυνομικό στο Μπάφαλο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα tweet που με εκπλήσσει ακόμη και μετά από όλα τα tweets που έχει κάνει», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή του ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαβάζεις τα tweets του, φτάνεις σε ένα σημείο που λες, ‘Τίποτα δεν μπορεί να με εκπλήξει – τα έχω δει όλα’», πρόσθεσε ο κυβερνήτης. «Και μετά εκπλήσσεσαι ξανά. Σοκάρεσαι ξανά. Αηδιάζεις ξανά».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπαινίχθηκε πως ο ηλικιωμένος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο σκηνοθέτησε την πτώση του μετά το σπρώξιμό του από αστυνομικό την περασμένη Πέμπτη στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Μάλιστα ο Τραμπ υπαινίχθηκε ότι ο 75χρονος Γκουτζίνο «μπορεί να είναι ένας προβοκάτορας των Antifa» που φαίνεται ότι προσπάθησε να αποκλείσει ηλεκτρονικά την ενδοεπικοινωνία της αστυνομίας.

 

«Παρακολούθησα, έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος στο Twitter. «Στόχευε τον σαρωτή; Μπορεί να είναι στημένο;» διερωτήθηκε.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε ένα ακόμη κύμα αγανάκτησης στις ΗΠΑ. Σε αυτό διακρίνεται ο 75χρονος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο να πλησιάζει μόνος μια αστυνομική διμοιρία, να σπρώχνεται από δύο αστυνομικούς και να πέφτει βίαια στο έδαφος.

Σύμφωνα με μια πρώτη επίσημη αναφορά, ο διαδηλωτής, ο οποίος αιμορραγούσε έντονα και φάνηκε να είχε χάσει τις αισθήσεις του, «σκόνταψε και έπεσε». Μετά την κατακραυγή, οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε αναστολή και απαγγέλθηκαν εις βάρος τους κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος. Ο Γκουτζίνο νοσηλεύτηκε μετά τον τραυματισμό του.

Ο Κουόμο ζήτησε από τον Τραμπ να απολογηθεί.

«Κατηγόρησε αυτόν τον άντρα ότι συνδέεται με τους Antifa – χωρίς καμία απόδειξη. Χωρίς γεγονότα, απλά ένας ισχυρισμός», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας.

«Θέλω να πω, αν υπήρχε ποτέ ένα κατακριτέο, ανόητο σχόλιο, και από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (…) Αυτή τη στιγμή της αγωνίας και του θυμού τι κάνει; Ρίχνει λάδι στη φωτιά… Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το tweet», κατέληξε ο Κουόμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης