Η Νέα Υόρκη θα συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τον «επαναπροσδιορισμό» του σχολικού συστήματος της Πολιτείας μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης της κοινωνίας, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο στην ημερήσια ενημέρωση για την πορεία του ιού.

Ο Κουόμο αντέκρουσε επίσης τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην New York Post απέρριψε την ιδέα να δοθούν ομοσπονδιακά κονδύλια σε Πολιτείες που έχουν πληγεί από την κρίση, λέγοντας ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με διάσωση Δημοκρατικών κυβερνητών που είχαν κακοδιαχειριστεί τις Πολιτείες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητώντας από τον Τραμπ να υιοθετήσει μια μη πολιτική προσέγγιση, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είπε ότι το μπλοκάρισμα χρηματοδότησης σε Πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία θα αποδειχθεί «αυτοκαταστροφικό», καθώς θα οδηγούσε σε αδιέξοδο στο Κογκρέσο και θα επιβράδυνε βασικούς κινητήρες οικονομικής ανάπτυξης.

«Αν αφήσεις τις Πολιτείες να αργοπεθαίνουν, πώς περιμένεις τις Πολιτείες να χρηματοδοτήσουν ολόκληρα αυτά τα σχέδια επαναλειτουργίας», δήλωσε ο Κουόμο, ο οποίος εκτίμησε ότι η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει έλλειμμα προϋπολογισμού 10 έως 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Αν ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι διχασμού θα συντρίψεις όλους μας».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανοικοδόμηση του συστήματος υγείας, ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί καλύτερα τις μελλοντικές κρίσεις και έθεσε ένα ευρύ όραμα για τη βελτίωση της κοινωνίας, αναφερόμενος σε μεταρρυθμίσεις που έγιναν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τον τυφώνα Σάντι το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε μια καλύτερη ανοικοδόμηση», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Νέα Υόρκη θα συνεργαστεί με το ίδρυμα του συνιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς και της συζύγου του, ως μέρος μιας προσπάθειας «επαναπροσδιορισμού» της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης χρήσης της τεχνολογίας. Δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη συνεργασία.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Νέας Υόρκης, όπως και άλλα στη χώρα, πασχίζει να διδάξει τα παιδιά εξ αποστάσεως, ειδικά όσα ζουν σε φτωχότερες περιοχές χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο ή στους υπολογιστές.

Καθώς οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, ο Κουόμο έχει στρέψει την προσοχή του στο άνοιγμα της Πολιτείας. Τη Δευτέρα παρείχε ένα περίγραμμα με το οποίο οι βιομηχανίες και οι περιφέρειες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους σε πρώτο στάδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης