Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε κήρυξε επίσημα από την Πρίστινα την έναρξη εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για την αξιολόγηση της ικανότητας του Κοσόβου να εφαρμόσει συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ο κ. Φούλε παρέδωσε στους εκπροσώπους των αρχών του Κοσόβου έγγραφο για την έναρξη της μελέτης σκοπιμότητας και ζήτησε να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση ως όρο για την εδραίωση εμπορικών σχέσεων, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Επίτροπος της ΕΕ παρέδωσε το έγγραφο στη διάρκεια ιδρυτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, που συγκροτήθηκε από την πρόεδρο του Κοσόβου Ατιφέτα Γιαγχάγκα.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας ελήφθη μετά την επίτευξη της συμφωνίας Βελιγραδίου-Πρίστινας για την εκπροσώπηση του Κοσόβου σε περιφερειακές συναντήσεις.

Στην ιδρυτική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση παρέστησαν αξιωματούχοι του Κοσόβου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης