Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης έφθασε χθες Κυριακή τα 1.606, καθώς εντοπίστηκαν 25 νέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατά το οποίο οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 έχουν πλέον φθάσει τους 445.

Σε λακωνική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για συνολικά 712 ανθρώπους που έχουν αποθεραπευτεί από τη 10η Απριλίου, όταν επιβεβαιώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη σε εμπόλεμη κατάσταση από το 2014, όταν το κίνημα των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εφορμώντας από τον βορρά κι εκδιώκοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι από την πρωτεύουσα Σαναά. Η συνεχιζόμενη σύρραξη, στην οποία ενεπλάκη τον Μάρτιο του 2015 μια στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

Οργανώσεις αρωγής τονίζουν ότι η έκταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα πιθανόν είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναγνωρίζει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, την ώρα που το σύστημα υγείας της Υεμένης είναι διαλυμένο έπειτα από χρόνια πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης