Η Ρουμανία και η Σλοβενία έθεσαν σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των 1000 και 100 ανθρώπων αντίστοιχα, προκειμένου να φρενάρουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ενώ η Βουλγαρία διέταξε το ντε φάκτο κλείσιμο των αιθουσών θεαμάτων και των κινηματογράφων.

Αυτές οι χώρες δεν έχουν πληγεί, προς το παρόν, σφόδρα από την επιδημία του Covid-19, όμως αποφάσισαν αυτό το Σαββατοκύριακο μια σειρά προληπτικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σλοβενία, μια χώρα με πληθυσμό δύο εκατομμυρίων κατοίκων που γειτνιάζει με τον ιταλικό βορρά, οι συγκεντρώσεις άνω των 100 ανθρώπων απαγορεύονται και το πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα συνέστησε στις σχολές του να ακυρώσουν, για τις δύο επόμενες εβδομάδες, τα μαθήματα και τα συνέδρια άνω των 100 συμμετεχόντων. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 23 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Η Ρουμανία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ανθρώπων. Στη χώρα των 19 εκατομμυρίων κατοίκων, όλες οι πτήσεις από την Ιταλία αναστέλλονται έως την 23η Μαρτίου. Οι ταξιδώτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Κίνα, το Ιράν και τη Νότια Κορέα τίθενται σε καραντίνα. Το Βουκουρέστι έχει καταγράψει 15 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Στη Βουλγαρία, όπου έχουν καταγραφεί έως αυτή τη στιγμή 4 κρούσματα, όλα τα θεάματα έχουν ακυρωθεί, σε αίθουσες συναυλιών, θέατρα, κινηματογράφους. Τα μαθήματα έχουν ανασταλεί έως τη 15η Μαρτίου στο πανεπιστήμιο της Σόφιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης