Το Υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.845 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνουν τους 1.518.067.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 205 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 40.680 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα αρχίσει μαζική εκστρατεία εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό τον Φεβρουάριο στη χώρα, ωστόσο ο δεξιός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε ξεκαθάρισε ότι από αυτή θα εξαιρεθούν οι παράτυποι μετανάστες από τη Βενεζουέλα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Στην Κολομβία ζουν περίπου 1,7 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας, με πάνω από τους μισούς (το 55%) να μην έχουν χαρτιά, κατά τα δεδομένα της υπηρεσίας μετανάστευσης που δημοσιοποιήθηκαν τον Οκτώβριο.

Κατά τον Ντούκε, μια πρώτη, πιλοτική φάση του εμβολιασμού θα αρχίσει πιθανόν εντός της εβδομάδας και θα διαρκέσει ως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης