Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκε ρεκόρ 9.509 περιστατικών του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 4 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον, εν μέσω του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου και αυξημένης τουριστικής κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιστατικών Covid έφθασε επίσης χθες σε επίπεδο ρεκόρ, στις 58.918 περιπτώσεις.

Ο δείκτης θετικότητας των τεστ αυξήθηκε στο 12,1% σε εθνική κλίμακα και στο 11,45% στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα περιστατικά Covid έχουν αυξηθεί κατά 344% μέσα σε δύο εβδομάδες, εξαιτίας της εξάπλωσης της Όμικρον, των εορτών του τέλους του έτους και την αύξηση των μετακινήσεων τουριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι Αρχές επισημαίνουν ότι – τουλάχιστον προς το παρόν – το νέο κύμα μολύνσεων δεν ακολουθείται από αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνώσεων και των θανάτων, των λεγόμενων «σκληρών δεικτών», όπως είχε συμβεί στα προηγούμενα.

Η Χιλή για αρκετούς μήνες κατέγραφε θεαματική βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, χάρη στην ανοσοποίηση: έχει εμβολιαστεί πλήρως πάνω από το 90% των πολιτών άνω των 18 ετών.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 39.431 νεκρούς επί συνόλου 1.902.657 μολύνσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης