Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.062 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 1.503.222.

Η Αργεντινή έγινε η ένατη χώρα που ξεπέρασε το όριο του ενάμισι εκατομμυρίων μολύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο, το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 275 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 41.041 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 122.061.

Η χώρα κατάφερε πάντως να περιορίσει την έξαρση των κρουσμάτων, που είχαν φθάσει στην κορύφωσή τους, με 18.326 να καταγράφονται μέσα σε μία μέρα τον Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, η οποία πασχίζει παράλληλα να αντιμετωπίσει το χτύπημα που δέχεται η οικονομία εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας -η χώρα οδεύει να κλείσει με βαθιά ύφεση την τρίτη συνεχόμενη χρονιά-, έχει υπογράψει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού που παράγονται από τη βρετανική AstraZeneca και τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης