Η αφρικανική ήπειρος ξεπέρασε σήμερα το όριο του ενός εκατομμυρίου επισήμως επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με πάνω από τις μισές να έχουν καταγραφεί στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως τις 00:30 (ώρα Ελλάδας).

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο χτύπημα στην ήπειρο, με 538.184 κρούσματα μόλυνσης, 8.307 εκ των οποίων ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη. Η χώρα έχει καταγράψει 9.604 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 (+306). Ο αριθμός των ανθρώπων που κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν ανέρχεται σε 387.316.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει σχεδόν 95.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Η Νιγηρία σχεδόν 45.000.

Σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, η Νότια Αφρική καταλαμβάνει την 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Την περασμένη εβδομάδα πάντως καταγράφηκε τάση πτώσης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό (–18%), δείχνει η καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η αφρικανική ήπειρος παραμένει μια από αυτές που πλήττονται λιγότερο στον κόσμο. Μόνο η Ωκεανία έχει καταγράψει χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων.

Όμως τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα θεωρείται ότι δεν αποτελούν παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Πολλές αφρικανικές χώρες, όπου τα συστήματα υγείας αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, αδυνατούν να προχωρήσουν σε μεγάλο αριθμό τεστ.

Σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 19 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 709.000 ανθρώπους επί του παρόντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης