Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δεκαέξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 9 την προηγουμένη.

Όλες οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό ήταν «εισαγόμενες», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων -το κινεζικό Υπουργείο Υγείας δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα- που εντοπίστηκαν χθες αυξήθηκε σε 6, από 3 την προηγουμένη.

Ακόμα 18 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 266 ασθενείς με COVID-19, συμπεριλαμβανομένων έξι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο.

Επισήμως ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 4.634 νεκρούς -ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από την άνοιξη- επί συνόλου 86.567 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης