Τα δύο τρίτα των Βρετανών πιστεύουν ότι τουλάχιστον κάποιοι περιορισμοί για την COVID-19 θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν μετά τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να τους άρει στην Αγγλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα.

Το 66% των ανθρώπων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Kantar Public επιθυμεί κάποιοι, οι περισσότεροι ή όλοι οι περιορισμοί να παραμείνουν σε ισχύ και το 60% πιστεύει ότι όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στα καταστήματα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι ο κόσμος στην Αγγλία θα πρέπει να στηρίζεται στη δική του κρίση για το αν θα χρησιμοποιεί μάσκα ή όχι μετά τη 19η Ιουλίου.

Ωστόσο ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανέφερε ότι στο δημόσιο σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μάσκες και η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική αφότου όλοι οι άλλοι κανόνες αρθούν στις 9 Αυγούστου στην περιοχή αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δημοσκόπηση του Kantar έδειξε επίσης ότι το 29% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η Βρετανία θα πρέπει να μάθει να ζει με την COVID-19 χωρίς καθόλου περιορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την οικονομία, η έρευνα αυτή έδειξε ότι σήμερα υπάρχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τις θέσεις εργασίας από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με το 21% αυτών που εργάζονται να δηλώνει ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια για τη δουλειά του απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο. Το ποσοστό αυτών που αισθάνονται ανασφάλεια για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους, επίσης 21%, είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Επίσης ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι οι οικονομίες του μειώθηκαν από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, ενώ το 41% δήλωσε ότι παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και το 20% ότι αυξήθηκαν.

Από αυτούς που αποταμίευσαν περισσότερα χρήματα, το 11% σχεδιάζει να τα δαπανήσει όλα ως το τέλος του έτους, ενώ το 63% δηλώνει ότι θα δαπανήσει κάποιο μέρος αυτών ή καθόλου φέτος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά πόσο μέρος από τις επιπλέον αποταμιεύσεις που συσσώρευσαν οι καταναλωτές στη διάρκεια των lockdowns δαπανάται, καθώς η κεντρική τράπεζα αξιολογεί αν θα χαλαρώσει το τεράστιο πρόγραμμα της τόνωσης της οικονομίας.

Η δημοσκόπηση του Kantar διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 1.057 ανθρώπων μεταξύ της 7ης και της 12ης Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης