Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα, όπως έχει ήδη συμβεί με το νησί της Σαρδηνίας.

Ο στόχος του μέτρου παραμένει ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού. Επιτρέπεται μόνον η μεταφορά εμπορευμάτων και η μετακίνηση κατοίκων που έχουν αποδεδειγμένες επείγουσες ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, πέντε χωριά της Καμπανίας (στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης) ετέθησαν σε αυστηρότερη απομόνωση απ΄όλη την υπόλοιπη χώρα. Αιτία, τα δεκαέξι κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν στην περιοχή, εξαιτίας συνάθροισης ατόμων που παρακολούθησαν τελετή με συνολικά τριάντα συμμετέχοντες.

Παράλληλα, συγκρατημένη αισιοδοξία εκδηλώνεται στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά την πειραματική χρήση ενός φαρμάκου που συνήθως χορηγείται για την ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά τις ημέρες αυτές υπάρχουν ενδείξεις ότι βελτιώνει την κατάσταση ασθενών με σοβαρή μορφή πνευμονίας λόγω Covid-19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, στη Νάπολη βελτιώθηκε η κατάσταση πέντε ασθενών σε σύνολο δέκα, και οκτώ σε σύνολο έντεκα στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πόλη Λενιάνο, δε, της περιφέρειας της Λομβαρδίας, οι γιατροί δήλωσαν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι σε δεκατέσσερις ασθενείς, σε πειραματική χορήγηση με 16 άτομα, τα συμπτώματα της πνευμονίας είναι πιο περιορισμένα.

«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους και για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει μια ευρύτερη πειραματικά φάση σε όλη τη χώρα», δηλώνουν γιατροί του ινστιτούτου επιστημονικής έρευνας Πασκάλε της Νάπολης.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης