Η Γερμανία θα αναλάβει τα έξοδα για τη νοσηλεία των Ευρωπαίων ασθενών με covid-19 που χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Το κόστος της νοσηλείας των ασθενών αυτών εκτιμάται στα 20 εκ. ευρώ, διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Η Γερμανία θα πληρώσει το κόστος της νοσηλείας των ασθενών» από την Ε.Ε, «διότι αυτή είναι η δική μας άποψη για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», εξήγησε ο Σπαν. Το Βερολίνο έχει αναλάβει μέχρι στιγμής «περισσότερους από 200 ασθενείς με κορωνοϊό» από την Ε.Ε. και διαθέτει «την ικανότητα, αν χρειαστεί, να δεχτεί και άλλους», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία, που έχει πληγεί λιγότερο από γειτονικές της χώρες από την επιδημία covid-19 και η οποία διαθέτει περισσότερες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δέχτηκε τις προηγούμενες εβδομάδες Ευρωπαίους ασθενείς, ανάμεσά τους Γάλλους και Ιταλούς, προκειμένου να μειώσει το βάρος στα συστήματα υγείας των χωρών τους. Η επιδημία στη Γερμανία είναι πλέον «υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη», δήλωσε την Παρασκευή ο Σπαν.

Μέχρι σήμερα στη χώρα έχουν καταγραφεί 141.672 κρούσματα και 4.400 θάνατοι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης