Δύο Ιρακινοί πέθαναν σήμερα από τον νέο κορωνοϊό, ο ένας στο Ιρακινό Κουρδιστάν και ο άλλος στο Βαγδάτη, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές. Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που καταγράφονται στο Ιράκ.

Το ένα από τα θύματα ήταν ένας 70χρονος ιμάμης από την πόλη Σουλεϊμανίγια. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε ήδη καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα και είχε τεθεί σε καραντίνα αφότου προσβλήθηκε από τον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο ιμάμης είχε συναντηθεί πρόσφατα με Ιρακινούς που επέστρεψαν από το γειτονικό Ιράν.

Στη Βαγδάτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι ένας άνθρωπος πέθανε στην πρωτεύουσα ενώ άλλοι 34 έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα. Στην πλειονότητά τους οι ασθενείς αυτοί είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Το Ιράκ φοβάται κυρίως μήπως ξεσπάσει επιδημία στους ιερούς τόπους όπου συγκεντρώνονται εκατομμύρια πιστοί σιίτες, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από το Ιράν. Τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών απαγορεύτηκαν και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι κινηματογράφοι και άλλοι δημόσιοι χώροι έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο πολλά καφενεία και εστιατόρια γεμίζουν από κόσμο τα βράδια στην πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σουλεϊμανίγια, οι θρησκευτικές αρχές απαγόρευσαν μέχρι νεωτέρας τη μαζική προσευχή, μεταξύ των άλλων και τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης