Το Υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 106 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Βαλκανικής να φθάνει τις 8.232.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν άλλα 620 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τις 209.131, κατά την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 4.046 ασθενείς με συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, 375 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Στις τάξεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα κρούσματα έχουν πλέον φθάσει τα 9.168, επιτείνοντας το ολοένα οξύτερο πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Η Σόφια ανακοίνωσε πως επιβάλλονται αυστηρότερα μέτρα έως τουλάχιστον την 31η Ιανουαρίου. Στα δευτεροβάθμια σχολεία οι παραδόσεις πλέον γίνονται μόνο ψηφιακά, εμπορικά κέντρα έκλεισαν, επιχειρήσεις και υπηρεσίες εστίασης ανέστειλαν τη λειτουργία τους και οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης