Ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε ρατσιστικές τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον τεσσάρων βουλευτών του Δημοκρατικού κόμματος, καλώντας τους δύο υποψηφίους πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσουν και αυτοί τον χαρακτηρισμό αυτόν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Σαββατοκύριακο τέσσερις βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος (Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ, Ιλχάν Όμαρ, Αϊάνα Πρέσλι και Ρασίντα Τλάιμπ) ότι «μισούν» τις ΗΠΑ και τις κάλεσε να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ, οι δύο υποψήφιοι για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, χαρακτήρισαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα απαράδεκτα τα σχόλια Τραμπ, αλλά αρνήθηκαν να τα χαρακτηρίσουν ρατσιστικά.

«Αν ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Χαντ δεν χρησιμοποιούν την «λέξη από Ρ», θα το κάνω εγώ: Λέγοντας ο Ντόναλντ Τραμπ σε τέσσερις έγχρωμες βουλευτές να “γυρίσουν πίσω” είναι ρατσιστικό», ανέφερε ο Κόρμπιν με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να εκθέσουν αυτή την ακροδεξιά ρητορική μίσους για αυτό που είναι», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης