Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από μια επιδημία ιλαράς στο Κονγκό ξεπέρασε τις 6.000, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Περίπου 310.000 ύποπτα κρούσματα ιλαράς έχουν αναφερθεί από την έναρξη της επιδημίας, στις αρχές του περασμένου χρόνου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Κονγκό και ο Οργανισμός ξεκίνησαν επειγόντως πρόγραμμα εμβολιασμού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Περισσότερα από 18 εκατομμύρια παιδιά, κάτω των πέντε ετών, εμβολιάστηκαν σε όλη τη χώρα μέσα στο 2019, ανέφερε ο Οργανισμός.

Ωστόσο, οι φτωχές υποδομές, οι επιθέσεις σε κέντρα υγείας και η έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική φροντίδα παρεμποδίζουν τις προσπάθειες να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καθεμία από τις 26 επαρχίες της χώρας έχει αναφέρει κρούσματα της νόσου από την έναρξη της επιδημίας τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου.

Η επιδημία ιλαράς στο Κονγκό έχει στοιχίσει τη ζωή σε διπλάσιο αριθμό ανθρώπων από ό,τι ο Έμπολα στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αφρικής.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια απαιτούνται ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού σε παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών και να ενισχυθεί η ανταπόκριση των Αρχών.

Η ιλαρά είναι μια πολύ μεταδοτική λοίμωξη που προκαλεί συμπτώματα όπως καταρροή, φτάρνισμα και πυρετό και μερικές μέρες αργότερα εξανθήματα σε όλο το σώμα.

Οι περισσότεροι αναρρώνουν, αλλά η ιλαρά συχνά προκαλεί χρόνια προβλήματα υγείας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί μοιραία, ειδικά αν προκαλέσει επιπλοκές όπως πνευμονία ή εγκεφαλίτιδα.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο συνολικά 110.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ιλαρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης