Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο της τελευταίας επικοινωνίας που είχε με τον πύργο ελέγχου ο πιλότος του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του και άλλοι επτά άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στον διάλογο, η ορατότητα στην περιοχή ήταν στο μισό, ενώ ο πιλότος πραγματοποιούσε συνεχώς κύκλους προκειμένου να προσανατολιστεί και να γλιτώσει από την ομίχλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα LiveATC.net ακούγεται ένας από τους ελεγκτές στον πύργο ελέγχου να λέει στον πιλότο ότι είναι πολύ χαμηλά για να τον παρακολουθούν τα ραντάρ.

Η επικοινωνία χάθηκε αφότου ο πύργος ελέγχου ρώτησε τον πιλότο αν θέλει κάποιο συνοδευτικό ελικόπτερο για βοήθεια, ενώ τον προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος. Αμέσως μετά υπήρξε σιγή στην επικοινωνία και το ελικόπτερο χάθηκε από το ραντάρ.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον βετεράνο σταρ του NBA και των Λέικερς συνετρίβη γύρω στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (ώρα Λος Άντζελες), κοντά στον δρόμο Las Virgenes. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ταυτοποιήθηκαν τα εννέα θύματα από την πτώση του ελικοπτέρου

Συμπληρώθηκε ο τραγικός κατάλογος με τα ονόματα των ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο.

Νεκροί είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα, η προπονήτριά της, Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County, Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του, Κέρι, και η κόρη του, Αλίσα. Τα τελευταία θύματα που ταυτοποιήθηκαν είναι η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια της Τζιάνα, και η μητέρα της, Σάρα. Το όνομα του πιλότου, είναι σύμφωνα με τους Αμερικανούς, Άρα Ζομπαγιάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης