Στην τελευταία τους κατοικία οδηγήθηκαν τα δύο προσφυγόπουλα Αϊλάν και Γκάλεμπ Κούρντι καθώς και η μητέρα τους, Ρεχάν, που πνίγηκαν προ δύο ημερών στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ελλάδα μέσω των τουρκικών παραλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Α. Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγεςΗ ταφή τους έγινε στην πατρίδα τους, τη συριακή πόλη Κομπανί, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας τους, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της «Τελετής των Μαρτύρων» βλέποντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη στην κουρδική πόλη Κομπανί (ή Άιν αλ-Άραμπ), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις -όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες- να δουν (τι συνέβη) στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο» είπε, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό που ανήρτησε στο διαδίκτυο τις δηλώσεις του.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα λόγια της θείας των ανήλικων θυμάτων, η οποία το βράδυ της Πέμπτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από το Βανκούβερ του Καναδά.

«Μίλησα με τη γυναίκα του αδελφού μου πριν από μία εβδομάδα και μου είπε πόσο τρομοκρατημένη ήταν από το ταξίδι που θα έκανε, καθώς φοβόταν τη θάλασσα. “Δεν ξέρω να κολυμπάω. Αν συμβεί κάτι… δεν θέλω να πάω”, μου είπε. Όμως, υπέθεσα ότι ήθελαν να είναι όλοι μαζί. Αυτά τα δύο παιδιά δεν γνώρισαν ποτέ μία καλή ζωή…» δήλωσε η Τίμα Κουρντί, αδελφή του χαροκαμένου πατέρα, Αμπντουλάχ.

Διαβάστε επίσης:

Οι καλλιτέχνες του κόσμου αφιερώνουν ένα σκίτσο στο μικρό Aylan Kurdi

Σουηδία: Δάκρυσε η υπ. Εξωτερικών όταν είδε φωτογραφία του μικρού Αϊλάν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης