Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Με εμπεριστατωμένη της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Virginie Joron , κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι, πολλοί θάνατοι από τον κορωνοϊο, θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν δεν υπήρξαν καθυστερήσεις στην χορήγηση των εμβολίων και αν δεν εξάγονταν το 50% της παραγωγής εμβολίων της ΕΕ για τον COVID-19!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η Γαλλίδα ευρωβουλευτής αναφέρει ότι, ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 έχει σώσει τις ζωές σχεδόν 500.000 ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 236.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη που αναφέρθηκαν ότι έχουν τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα εμβολιασμού (Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ και Νορβηγία) δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Επικαλούμενη, επίσης, μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε μερικώς από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, και έναν από τους συγγραφείς που έχει διασυνδέσεις με το εργαστήριο Moderna, αναφέρει ότι στην Ευρώπη είχαν αποφευχθεί τέσσερα εκατομμύρια θάνατοι από τον COVID-19 μέχρι το τέλος του 2021 και περίπου 14 εκατομμύρια. ή ίσως ακόμη και 20 εκατομμύρια, είχαν αποφευχθεί παγκοσμίως ένα χρόνο μετά τους πρώτους εμβολιασμούς: αυτός ο αριθμός σημαίνει ότι αποφεύχθηκαν 39 θάνατοι για κάθε 10.000 χορηγούμενους εμβολιασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπεραίνει δε ότι, με βάση αυτά τα στοιχεία, κάθε καθυστέρηση στη διαδικασία και κάθε καθυστερημένη ένεση πρέπει να συνέβαλε στον απολογισμό των περιττών θανάτων. Σύμφωνα με το Ταμείο της Κοινοπολιτείας, εάν ο ρυθμός του εμβολιασμού ήταν διπλάσιος (από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021), οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπίσει επιπλέον 121.000 θανάτους.

Από την πλευρά της, η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο αλλά ξεκίνησε τη διαδικασία προμήθειας αργότερα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του εφοδιασμού: η διάθεση εμβολιασμού στην ΕΕ καθυστέρησε κατά τρεις μήνες.

Ευλόγως, λοιπόν, διερωτάται:

Πόσοι θάνατοι στην Ευρώπη μπορεί να αποδοθούν σε καθυστερήσεις της Κομισιόν;

Πόσοι θάνατοι στην Ευρώπη μπορεί να προήλθαν από την απόφαση της Κομισιόν να εξάγει το 50% της παραγωγής εμβολίων της ΕΕ για τον COVID-19;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης