Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει κάνει ακόμη καμιά «συγκεκριμένη πρόταση» για να σώσει τη συμφωνία για το Brexit και η προοπτική ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία παραμένει «μια πολύ σαφής πιθανότητα», ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Έχουμε συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο» με το Λονδίνο, όμως «σ’ αυτό το στάδιο, δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν γίνει και τις οποίες είδαμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σενάριο μιας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου είναι πλέον «μια πολύ σαφής πιθανότητα», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά γίνονται τη στιγμή που ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επαναλαμβάνει πως η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, κάτι που ορισμένοι βρετανοί βουλευτές προσπαθούν να αποφύγουν.

Ο Ντέιβιντ Φροστ, σύμβουλος του Τζόνσον για θέματα που αφορούν την ΕΕ, αναμένεται αύριο, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης