Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Virginie Joron, επισημαίνει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη δημοσίευση έκθεσής της, σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζει, το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, η Κομισιόν έπρεπε να υποβάλει τρίτη έκθεση στο Κοινοβούλιο σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2021/953.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του παρόντος κανονισμού, η έκθεση έπρεπε να καλύπτει τα ακόλουθα:

α) τον αντίκτυπο του κανονισμού στην αποδοχή των διαφόρων τύπων εμβολίων, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη μη διάκριση, καθώς και την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την πανδημία COVID-19·

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) εγχώριες και διεθνείς χρήσεις του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, καθώς και αξιολόγηση της καταλληλότητας της συνεχιζόμενης χρήσης του.

Η έκθεση επρόκειτο να συνοδεύεται από νομοθετική πρόταση για τη συντόμευση της περιόδου εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/953, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης όσον αφορά την πανδημία COVID-19.

Κατά την κατάρτιση της έκθεσης, η Επιτροπή έπρεπε να ζητήσει καθοδήγηση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και την Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής ρωτάει ευλόγως αν θα μπορούσε η Κομισιόν να παράσχει τον σύνδεσμο προς αυτήν την έκθεση, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί στον ιστότοπο πληροφοριών της για τον COVID.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης