Τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Κολομβίας θα παραμείνουν κλειστά ως την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών των Αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η υπηρεσία μετανάστευσης.

Η χώρα των Άνδεων, με πορώδη ανατολικά σύνορα με τη Βενεζουέλα, τα οποία έχουν περάσει εκατομμύρια μετανάστες εξαιτίας της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα αυτή, έκλεισε τα σύνορα τον Μάρτιο, προτού επιβάλει lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καραντίνα ήρθη στα τέλη του Αυγούστου και πλέον έχουν ξαναρχίσει διεθνείς πτήσεις.

«Ο Οκτώβριος θα αξιοποιηθεί προκειμένου να συντονίσουμε, από κοινού με τις τοπικές και επαρχιακές αρχές, τις ιδανικές συνθήκες ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε το πιθανό άνοιγμα των συνόρων εκ νέου χωρίς να τεθούν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο» αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η υπηρεσία.

Πάνω από 100.000 υπήκοοι της Βενεζουέλας επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αφού τα περιοριστικά μέτρα είχαν αποτέλεσμα να εξαλειφθούν οι περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας ανέφερε πως μικροί αριθμοί μεταναστών έχουν αρχίσει να επιστρέφουν παράτυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης