Κολομβία: Συλλήψεις υπαλλήλων αεροδρομίων για συνέργεια με το καρτέλ Σιναλόα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 03:41
Κολομβία: Συλλήψεις υπαλλήλων αεροδρομίων για συνέργεια με το καρτέλ Σιναλόα
Οι αρχές της Κολομβίας συνέλαβαν 11 υπαλλήλους αεροδρομίων που κατηγορούν ότι προσέφεραν έναντι αμοιβής τα έγγραφα που απαιτούνταν προκειμένου πτήσεις που μίσθωνε το μεξικανικό καρτέλ των ναρκωτικών Σιναλόα να μπορούν να βγάζουν φορτία κοκαΐνης από τη χώρα.

Οι αρχές της χώρας των Άνδεων προσπαθούν εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσουν τη δράση ξένων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, όπως το καρτέλ Σιναλόα. Οι συμμορίες αυτές αγοράζουν κοκαΐνη από κακοποιούς μέσα στη χώρα και τη μεταφέρουν προς βορρά, με προορισμό ιδίως τις αγορές των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ.

Η συμμορία χρησιμοποιεί εξάλλου ταχύπλοα για να μεταφέρει ναρκωτικά σε κράτη της κεντρικής Αμερικής από τις ακτές της Κολομβίας στον Ειρηνικό, εξήγησε ο Χόρχε Νιέτο, διευθυντής της αστυνομίας, μέσω Twitter. Οι συλλήψεις των 11 υπαλλήλων έγιναν με τη βοήθεια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ, διευκρίνισε.

Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν στις πτήσεις μισθώνονταν τόσο στην Κολομβία, όσο και σε χώρες της κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 03:44