Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κολομβία αυξήθηκαν κατά 10.091 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 2.114.597, ανακοίνωσε την Τρίτη (2/2) το Υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 304 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 54.576 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ενεργά κρούσματα είναι σχεδόν 90.000.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κλαούντια Λόπες, ανήγγειλε χθες ότι τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στην Μπογκοτά θα χαλαρώσουν, καθώς διαβεβαίωσε πως η πόλη ξεπέρασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όταν η κα. Λόπες αποφάσιζε να επιβληθούν καραντίνες εκ περιτροπής και κατά συνοικίες και άλλα μέτρα, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είχε φθάσει το 94%. Χθες βρισκόταν στο 81%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπογκοτά (πάνω από 8 εκατ. κάτοικοι) καθυστέρησε να ανοίξει τα σχολεία, ενώ η ανάκαμψη της οικονομίας της υπέστη πλήγμα, καθώς οι δημοτικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

«Ωστόσο περάσαμε την κορύφωση του δεύτερου κύματος» και, χάρη σε αυτή «την ευνοϊκή τάση», στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε πως «είμαστε σε θέση να άρουμε τον κόκκινο συναγερμό και τις καραντίνες κατά ζώνες από αύριο (σήμερα Τετάρτη) και να γυρίσουμε στις δουλειές μας» ανέφερε η κα. Λόπες μέσω Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης