Ο ισχυρός πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να επηρεάσει μάρτυρες, λίγες ημέρες αφότου παραιτήθηκε από την έδρα του στη Γερουσία εν μέσω της έρευνας που διενεργείται σχετικά με την κατηγορία αυτή.

«Κολομβιανοί και Κολομβιανές, είμαι τίμιος άνθρωπος», διαβεβαίωσε ο Ουρίμπε σε βίντεο που μεταφόρτωσε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει τη μάχη για να καταπέσει η κατηγορία σε βάρος του είτε παραμείνει ελεύθερος, είτε οδηγηθεί στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουρίμπε φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν ότι ο αριστερός γερουσιαστής Ιβάν Σεπέδα προσπαθούσε να αμαυρώσει τη φήμη του πρώην προέδρου.

Ο Σεπέδα κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο Ουρίμπε (2002-2010) ότι είχε δεσμούς με οργανώσεις ακροδεξιών παραστρατιωτικών που διέπραξαν δύο σφαγές στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο Ουρίμπε, ο ιδρυτής του κόμματος του Δημοκρατικού Κέντρου, θεωρείται πως έχει τεράστια επιρροή στον Ιβάν Ντούκε, τον νέο πολιτικό που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου και θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος την 7η Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πολιτικούς παρατηρητές και πολιτικούς αντιπάλους του Ουρίμπε, η παραίτησή του από τη Γερουσία ίσως ήταν στρατηγική κίνηση: όπως εξηγούν, έτσι δεν αποκλείεται να καταφέρει να αποφύγει τη συνέχιση της έρευνας σε βάρος του από το Ανώτατο Δικαστήριο, η υπόθεση να ανατεθεί στη γενική εισαγγελία και να εκδικαστεί σε κατώτερο δικαστήριο πολύ αργότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης