Οι Αρχές της Κολομβίας θα επιβάλουν νέους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και θα επεκτείνουν την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στους δήμους όπου είναι υψηλότερα τα επίπεδα πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς προσπαθεί να αποτρέψει τον κίνδυνο το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να αποδειχθεί το βαρύτερο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Ιβάν Ντούκε.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είχαν επιβεβαιωθεί πάνω από 2,3 εκατ. κρούσματα του SARS-CoV-2 και είχαν καταγραφεί 62.274 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέχρι χθες. Οι Αρχές έχουν χορηγήσει πάνω από 1,23 εκατ. δόσεις εμβολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Παρασκευή ως τη Δευτέρα (26η-29η Μαρτίου) και κατόπιν από την 31η Μαρτίου ως την 5η Απριλίου, οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες και εμπορικά κέντρα μόνο εκ περιτροπής, ανάλογα με τους αριθμούς των ταυτοτήτων τους, σε όλους τους δήμους όπου η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ ξεπερνά το 70%, είπε ο Ιβάν Ντούκε.

«Το μέτρο αυτό είναι προληπτικό και απαραίτητο για να μη βιώσουμε μια πολύ σοβαρή τρίτη κορύφωση τις επόμενες εβδομάδες ή τον Απρίλιο ή τον Μάιο» επιχειρηματολόγησε ο αρχηγός του κράτους.

Οι περιορισμοί στην κίνηση θα ισχύουν από τις 22:00 ως τις 05:00 σε δήμους όπου η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ ξεπερνά το 70%, συνέχισε ο κ. Ντούκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους δήμους όπου η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ ξεπερνά το 50% θα επιβάλλεται απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις 05:00, συμπλήρωσε.

Στην Μπογοτά, την πρωτεύουσα της χώρας (8 εκατ. κάτοικοι), το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 61,3%. Στη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μεδεγίν και την Κάλι, ανέρχεται στο 84,5% και στο 78,8% αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης