Κολομβία: Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη καταζητούμενου από τις Αρχές του Ισημερινού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 04:55
Κολομβία: Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη καταζητούμενου από τις Αρχές του Ισημερινού
Οι Αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν την Τετάρτη τη σύλληψη ενός από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς στον Ισημερινό, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός φοιτητή το 2013, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στη χώρα.

Ο Μάουρο Σεβάγιος, 33 ετών, συνελήφθη στην πόλη Κάλι, στη νοτιοδυτική Κολομβία, δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψής του που είχε εκδοθεί από την Interpol, για τη «φερόμενη εμπλοκή του στην απαγωγή, τον βασανισμό και τη δολοφονία» του Νταβίδ Ρόμο τον Μάιο του 2013, ανέφερε η αστυνομία της Κολομβίας σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Ο άνδρας αυτός κατηγορείται από τις Αρχές του Ισημερινού πως διηύθυνε μια παράνομη κλινική όπου οδηγήθηκε παρά τη θέλησή του ο Ρόμο, 22 ετών, που εξαφανίστηκε και έκτοτε δεν έχει υπάρξει ίχνος του.

Μέχρι τώρα, έξι πρόσωπα έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί για την υπόθεση αυτή, που είχε προκαλέσει σάλο στον Ισημερινό. Τα κίνητρα του εγκλήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα.

Ο Μάουρο Σεβάγιος φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομία της Κολομβίας, να ηγείτο «μιας διεθνικής εγκληματικής δομής η οποία συνδέεται με ανθρωποκτονίες, απαγωγές, εκβιάσεις για την απόσπαση χρημάτων, διακίνηση ναρκωτικών και εμπορία ανθρώπων».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 04:55