Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, έλαβε χθες Κυριακή την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον COVID-19 σε στρατιωτικό νοσοκομείο, καλώντας τους συμπολίτες του να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα για την προστασία τους, την επομένη του τραγικού ρεκόρ 577 θανάτων που καταγράφηκε στη χώρα των Άνδεων, η οποία πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού εν μέσω κοινωνικού αναβρασμού.

Ο κ. Ντούκε εξέφρασε ευγνωμοσύνη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειές του να προσφέρει βοήθεια στους ασθενείς. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 95.192 ανθρώπους επί συνόλου 3.724.705 πολιτών που έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα μέχρι προχθές Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές εμβολιάζουν το τρέχον διάστημα τους πολίτες άνω των 60 ετών, μεταξύ 16 και 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα, τους εκπαιδευτικούς και τους στρατιωτικούς. Ο κ. Ντούκε έλαβε το εμβόλιο, καθώς είναι ως εκ του αξιώματός του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει εμβολιαστεί εντός του έτους το 70% του πληθυσμού -35 εκατομμύρια άνθρωποι- και μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 12,9 εκατ. δόσεις εμβολίων.

«Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει» είπε ο κ. Ντούκε, που θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου του την 4η Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκονται στα όρια του κορεσμού στην Κολομβία, εν μέσω του παρατεταμένου τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η Μπογκοτά αναμένει αύριο Τρίτη μια πρώτη παρτίδα εμβολίων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον COVID-19. Θα αξιοποιηθεί για τους κατοίκους απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών, όπως διευκρίνισε το Υπουργείο Υγείας.

Η Πρώτη Κυρία Μαρία Χουλιάνα Ρουίς, υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί εμβολιάστηκαν επίσης χθες στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης