Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέβαλε για άλλη μια φορά την επίσημη επίσκεψή του στην Κολομβία, που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας εξήγησε σε μια ανακοίνωσή του ότι η ακύρωση αυτής της επίσκεψης οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε το πρόγραμμα που επρόκειτο να ακολουθήσει ο Τραμπ. «Μόλις το επιβεβαιώσουμε, θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης των προέδρων της Κολομβίας και των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στο πρώτο επίσημο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G20 που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Αμέσως μετά, επρόκειτο να πάει στην Μπογκοτά.

Τον Απρίλιο είχε αναβάλει τη συμμετοχή του στη σύνοδο των κρατών της Αμερικής στη Λίμα και το ταξίδι του στην Κολομβία, με τον Λευκό Οίκο να προβάλει τότε ως δικαιολογία την κατάσταση στη Συρία. Οι ΗΠΑ είχαν εκπροσωπηθεί στη σύνοδο από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Η Κολομβία και οι ΗΠΑ διατηρούν πολύ στενές σχέσεις και η αμερικανική κυβέρνηση έχει χορηγήσει εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τον αγώνα της Μπογκοτά κατά του εμπορίου ναρκωτικών. Πρόσφατα, παρείχε και πάλι βοήθεια στην Κολομβία, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τις μεταναστευτικές ροές από τη γειτονική Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης