Λίγες ώρες μόνο έχουν περάσει που ολόκληρος ο πλανήτης γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου, αλλά τρία περιστατικά που σημειώθηκαν ήρθαν να επισκιάσουν το γιορτινό και χαρούμενο κλίμα που επικρατούσε στον κόσμο.

Ευτυχώς ο απολογισμός είναι μόνο τραυματίες και όχι νεκροί. Πρόκειται για την τρομοκρατική επίθεση ενός άνδρα στο Μάντσεστερ, που τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, η ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ένας 50χρονος Γερμανός στην πόλη Μπότροπ, ο οποίος έριξε το αυτοκίνητό του κατά μεταναστών και η βίαιη ενέργεια ενός 21χρονου Ιάπωνα, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά με το όχημά του κατά του πλήθους, με συνέπεια τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάντσεστερ – Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι φωνάζοντας “Αλλάχ”

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι στον σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με τη βρετανική αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι αντιμετωπίζει την επίθεση, ως μία έρευνα που είναι σχετική με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι της έρευνας ηγούνται ειδικοί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι «διατηρείται μία ανοιχτή προσέγγιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αντιμετωπίζουμε ως μία έρευνα που είναι σχετική με την τρομοκρατία» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ίαν Χόπκινς.

Ο τρόμος κυριάρχησε στο Τόκιο

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του, όπως ομολόγησε κατόπιν από πρόθεση, πάνω σε πλήθος που γιόρταζε την έλευση της νέας χρονιάς σε κεντρικό δρόμο στο Τόκιο.

Ο Καζουχίρο Κουσάκαμπε, 21 ετών, έριξε το αυτοκίνητό του με «πρόθεση να σκοτώσει» πάνω στο πλήθος στην οδό Τακέσιτα, στη συνοικία Χαράτζουκου, περί τη 01:00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο νεαρός είπε στους αστυνομικούς ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια «σε αντίποινα για την ποινή του θανάτου», χωρίς να εξηγήσει τι εννοούσε.

Ένας φοιτητής τραυματίστηκε βαριά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Κουσάκαμπε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από πρόθεση, ανέφερε η ιαπωνική αστυνομία.

Στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται πολλές μπουτίκ και καταστήματα και θεωρείται κέντρο της νεολαίας, καθώς και της μόδας, στο Τόκιο. Προσελκύει καθημερινά πολλούς ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία

Τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της ρατσιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα την Πρωτοχρονιά ένας 50χρονος Γερμανός, έριξε το αυτοκίνητό του σε ένα πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μπότροπ. 

Ο άνδρας διέφυγε από τον τόπο της επίθεσης, ενώ έκανε ρατσιστικά σχόλια όταν αργότερα εντοπίστηκε από την αστυνομία η οποία τελικά τον συνέλαβε.

«Όσοι διερευνούν την υπόθεση υποπτεύονται ότι ήταν μια σκόπιμη επίθεση, η οποία είναι πιθανό να συνδέεται με ξενοφοβικές απόψεις του οδηγού. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρχικές πληροφορίες για μία διανοητική πάθηση του οδηγού», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Μία εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι άτομα συριακής και αφγανικής καταγωγής ήταν μεταξύ των τραυματιών, χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης