Κλειστά λόγω… διακοπών τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014, 22:29
Κλειστά λόγω… διακοπών τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια
Το καλοκαίρι έφτασε και για τους Ευρωπαίους βουλευτές, με τις παύσεις των εργασιών των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων να εκτείνονται από τις δύο εβδομάδες έως τους δύο μήνες.

Αρκετές ημέρες διακοπών απολαμβάνουν οι Γερμανοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2013 είχαν στη διάθεσή τους 34 ολόκληρες ημέρες για να ξεκουραστούν. Στη Σκανδιναβία οι βουλευτές ξεκουράστηκαν από 24 έως 29 ημέρες, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία η Βουλή των Λόρδων κλείνει για 70 ημέρες, από την 1η Αυγούστου, έως τις 2 Οκτωβρίου και για 41 ημέρες η Βουλή των Κοινοτήτων, από τις 22 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου και στην Ιταλία κλείνει εντελώς το Κοινοβούλιο για 31 ημέρες.

Οι βουλευτές που κάνουν τις λιγότερες διακοπές από όλους είναι οι Γάλλοι, αφού θα ξεκουραστούν μόνο για 15 ημέρες, από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα η κατάσταση είναι λίγο πιο σύνθετη. Η Βουλή λειτουργεί επί 123 ημέρες σε θερινά τμήματα στα οποία δεν συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές.

Τέλος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλείνει για περίπου ενάμιση μήνα. Για παράδειγμα, πέρυσι είχε κλείσει από τις 17 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου, ωστόσο, φέτος, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας λόγω των εξελίξεων αναμένεται να μην κλείσει ούτε μία ημέρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014, 22:29