Η Βραζιλία είναι πλέον πολύ πιθανό να επιλέξει το Γαλλικό μαχητικό «Rafale» ως το επόμενο κύριο αεροσκάφος της Πολεμικής της Αεροπορίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, εξηγεί πως η πρόεδρος της χώρας, Dilma Rousseff, θεωρούν ότι η προσφορά της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault Aviation είναι η πιο πλήρης, εκτιμώντας πως το συγκεκριμένο πολεμικό αεροπλάνο αποτελεί την καλύτερη επιλογή από τις τρεις συνολικά περιπτώσεις που εξετάζονται.

Τα άλλα δύο αεροσκάφη που έχουν προταθεί στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού είναι το «F-18» της Boeing και το «Gripen» της Saab. Το κόστος της σύμβασης αναμένεται να φθάσει τα 4 δισ. δολάρια, ωστόσο θα αποδειχθεί πολύ υψηλότερη λόγω των συμβολαίων συντήρησης και τις συνακόλουθες παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Dilma Rousseff χαρακτηρίζει τη συμφωνία ιδιαίτερα κρίσιμη για τις στρατιωτικές και στρατηγικές συμμαχίες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες καθώς η χώρα συνεχίζει να ενισχύεται την ίδια στιγμή που έχει ήδη ανέβει στην 6η θέση με τα πιο ανεπτυγμένα κράτη παγκοσμίως.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης