Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα συμμετάσχει στην ψηφιακή σύνοδο κορυφής που οργανώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με θέμα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζονται σε πολλά άλλα μέτωπα.

Ο αρχηγός του κράτους θα κάνει από το Πεκίνο μια «σημαντική ομιλία», ανέφερε το κινεζικό ΥΠΕΞ, μερικές ημέρες μετά τη δέσμευση που έκαναν οι δύο χώρες να «συνεργαστούν» στην προσπάθεια αποτροπής της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χουά Τσουνγίνγκ, η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, διευκρίνισε ότι ο Σι Τζινπίνγκ θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Μπάιντεν.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει προκαλέσει δεκάδες ηγέτες να πάρουν μέρος στη σύνοδο. Οι ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν νέα δέσμευσή τους για τη μείωση της εκπομπής των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μερικούς μήνες αφότου επανεντάχθηκαν στη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία είχε αποσύρει τη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης