Κλεμάν Μπον: Ο αγώνας κατά των διακρίσεων αποτελεί μια «πολιτισμική μάχη» που η Ευρώπη οφείλει να δώσει

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021, 11:52
Κλεμάν Μπον: Ο αγώνας κατά των διακρίσεων αποτελεί μια «πολιτισμική μάχη» που η Ευρώπη οφείλει να δώσει

Ο αγώνας κατά των διακρίσεων αποτελεί μια «πολιτισμική μάχη» που η Ευρώπη οφείλει να δώσει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» τον νόμο της κυβέρνησης Όρμπαν, που εισάγει διακρίσεις κατά των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ο οποίος τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Ουγγαρία.

«Είναι ένας κακός νόμος που ταυτίζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία. Αποτελεί σκάνδαλο σήμερα στην Ευρώπη» δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στο δίκτυο France 2, καταγγέλλοντας εκείνους που «θεωρούν ότι η εισαγωγή διακρίσεων, η ασέβεια προς την ισότητα των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων είναι δυνατή».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απείλησε χθες τη Βουδαπέστη με διαδικασία επί παραβάσει, αν δεν υπαναχωρήσει ως προς τον νόμο.

«Είναι μία πολιτισμική μάχη. Βλέπουμε δυστυχώς ότι τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται, το είδαμε και στη Γεωργία πριν από διαδήλωση ΛΟΑΤΚΙ την περασμένη εβδομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει μία σοβαρή παρεκτροπή στην Ευρώπη και πρέπει να ενισχύσουμε το οπλοστάσιό μας» ανέφερε.

Ωστόσο ο Γάλλος υπουργός θεωρεί ότι οι χώρες που εισάγουν καθεστώς διακρίσεων μέσω νομοθεσίας δεν πρέπει να αποκλειστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι κυβερνήσεις που το κάνουν αυτό δεν έχουν πλέον καμία δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά (...) δεν κάνω συμψηφισμούς. Υπάρχουν οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα στην Πολωνία, την Ουγγαρία (...) δεν θέλω να τους πούμε "η Ευρώπη δεν βρίσκεται στο πλευρό σας" (...) Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που συντάσσονται με τις ευρωπαϊκές αξίες που πιστεύουν στην ισότητα και που υπολογίζουν σε μας για να επιβάλουμε τον σεβασμό των αξιών αυτών».

Η Βουδαπέστη κατήγγειλε χθες «την πρωτοφανή εκστρατεία» που διεξάγουν οι Βρυξέλλες εναντίον της.

Η διαδικασία επί παραβάσει για την παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου μπορεί να οδηγήσει σε προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021, 11:57