«Κήρυξη πολέμου» θεωρεί η Βαγδάτη την παρουσία μαχητών του PKK στο Κιρκούκ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 20:52
«Κήρυξη πολέμου» θεωρεί η Βαγδάτη την παρουσία μαχητών του PKK στο Κιρκούκ
Η κυβέρνηση του Ιράκ κατηγόρησε τις αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν ότι έφεραν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο Κιρκούκ, προειδοποιώντας ότι η ανάμιξή του PKK στο Κιρκούκ ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου».

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ιρακινή κυβέρνηση μετά από μια σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι και με τη συμμετοχή των αρχηγών του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, τονίζεται ότι η Βαγδάτη θα επιδιώξει να θέσει υπό τον έλεγχό της το Κιρκούκ και άλλες διαφιλονικούμενες περιοχές, τις οποίες έχασε πριν από τρία χρόνια, όταν τις κατέλαβαν οι Κούρδοι πεσμεργκά.

Ένας σύμβουλος του προέδρου του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί διέψευσε αμέσως τις κατηγορίες της Βαγδάτης, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν μαχητές του PKK στο Κιρκούκ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Βαγδάτη θεωρεί «επικίνδυνη κλιμάκωση» και «κήρυξη πολέμου» την παρουσία «μαχητών που δεν ανήκουν στις τακτικές δυνάμεις ασφαλείας στο Κιρκούκ», αναφερόμενη στους άνδρες του PKK, μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 20:56