«Είναι εμφανής η ανάγκη που αισθάνεται ο κ. Ακιντζί, λόγω των ευθυνών της τουρκικής πλευράς για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά, να προβαίνει σε καθημερινές δηλώσεις επιχειρώντας να αποδώσει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά» επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αποτελεί, αναφέρει, αδιαμφισβήτητο γεγονός το οποίο έχει επιβεβαιώσει με δημόσιες δηλώσεις του, τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου όσο και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής κ. Ναμί, ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά ήταν προϊόν της τουρκικής εμμονής για ύπαρξη εγγυητικών και παρεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Κύπρο, καθώς επίσης για μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι, αν η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί πραγματικά επιθυμούν την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ε.Ε., δεν έχουν παρά να ανταποκριθούν στη δημόσια πρόσκληση-πρόκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εγκαταλείποντας θέσεις και προσεγγίσεις που σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συνάδουν με την ιδιότητα ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε.» καταλήγει η δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης