Συνεχίζονται οι έρευνες με Sonar στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό της Κύπρου, αναζητώντας τις σορούς των θυμάτων του «Ορέστη», ο οποίος την Κυριακή παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του γι’ άλλες οκτώ μέρες.

Οι έρευνες της Κυριακής είχαν αποτέλεσμα, αφού μέσα στη βαλίτσα η οποία εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κόκκινη Λίμνη, βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής ανήκει σε παιδί.

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες με το σόναρ και τη ρομποτική κάμερα στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό με στόχο να εντοπιστεί η δεύτερη βαλίτσα, που ο καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε και να πέταξε στη λίμνη ένα από τα θύματα του.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, αναφερόμενος στις έρευνες που διενεργούνται προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το σύστημα σόναρ είχε σαρώσει ολόκληρη την έκτασης της λίμνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι στις 5 το πρωί της Κυριακής δόθηκαν τα αποτελέσματα της σάρωσης, επισημαίνοντας ότι ο αναλυτής και χειριστής του σόναρ υπέδειξε κάποια σημεία αναφοράς δίδοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής είπε ότι στο σημείο πρώτης προτεραιότητας με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας προσεγγίστηκε, εντοπίστηκε το αντικείμενο, σηματοδοτήθηκε και στη συνέχεια, δύτης καταδύθηκε και ανέσυρε το αντικείμενο, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν μία βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε μία σορός.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, πληροφορίες αναφέρουν το θύμα έφερε ρούχα και δεν ήταν γυμνό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται να πρόκειται για το οκτάχρονο κοριτσάκι, το οποίο ήταν σε πλήρη αποσύνθεση.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive.com, στο νερό της Κόκκινης Λίμνης καταδύθηκε το μεσημέρι της Κυριακής δύτης, ο οποίος υπό την καθοδήγηση των χειριστών του Sonar από τη στεριά, κατευθύνθηκε σε ένα από τα σηματοδοτημένα σημεία γύρω από το οποίο κατέγραφε δεδομένα η ρομποτική κάμερα.

Η κατάδυση του δύτη είχε ως αποτέλεσμα την ανάσυρση ενός νέου ευρήματος από την Κόκκινη Λίμνη, το οποίο και δόθηκε για εξέταση. Ο δύτης τοποθέτησε το αντικείμενο στο δίχτυ που ρίχθηκε στη λίμνη και το οποίο ανασύρθηκε και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εύρημα που ανασύρθηκε ήταν βαλίτσα.

Στην Κόκκινη Λίμνη βρίσκεται ο Ισπανός χειριστής του Sonar, η εταιρεία Brasal που συνδράμει στις προσπάθειες όλες αυτές τις μέρες, καθώς επίσης δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Επίσης, βρίσκεται η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, καθώς και ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος με ανακριτές.

Στο σημείο έσπευσαν και οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέου και Νικόλας Χαραλάμπου, οι οποίοι διενήργησαν επιτόπια αυτοψία στη σκηνή. Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία μεταφοράς του πτώματος που εντοπίστηκε μέσα στη βαλίτσα. Το πτώμα θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Πρόκειται για το τρίτο πτώμα που εντοπίζεται. Μέχρι τώρα έχει ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA η 28χρονη Arian Palanas Lozano, από τις Φιλιππίνες και η 38χρονη, Mary Rose.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης