Οι υγειονομικές αρχές της ανατολικής επαρχίας Τζετζιάνγκ της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι πέντε ασθενείς έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού, επισήμαναν ωστόσο πως δεν υπάρχει ακόμη διάγνωση που να επιβεβαιώνει ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας.

Οι Αρχές της επαρχίας εντόπισαν πέντε ταξιδιώτες από την πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού από τη 17η Ιανουαρίου (την Παρασκευή), ανέφερε η επιτροπή υγείας της Τζετζιάνγκ σε ανακοίνωση που μεταφόρτωσε στον ιστότοπό της. Σύμφωνα με το κείμενο, οι ασθενείς βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και οι άνθρωποι με τους οποίους ήλθαν σε επαφή τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, στην Κίνα έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του νέου κοροναϊού, ο οποίος ανακινεί τις μνήμες της διεθνούς κρίσης του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ) από το 2002 ως το 2003, όταν ο κοροναϊός που το προκαλούσε είχε εξαπλωθεί από την Κίνα σε 37 χώρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης