Ο δήμαρχος της πόλης Γιουχάν στην Κίνα δήλωσε σήμερα ότι αναμένει άλλα 1.000 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην πόλη, βασιζόμενος στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και δεν έχουν προς το παρόν υποβληθεί σε εξετάσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο Ζου Ξιανγουάνγκ εξήγησε ότι τα νοσοκομείο της πόλης έχουν δεχθεί περισσότερους από 2.200 ασθενείς, που δεν έχουν μέχρι στιγμής μπορέσει να υποβληθούν σε εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν τον νέο κοροναϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασιζόμενος σε ένα ποσοστό περίπου 45% θετικών αποτελεσμάτων, «είναι πιθανόν να προστεθούν 1.000 κρούσματα στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται ήδη» σημείωσε.

Η τοπική κυβέρνηση της Γιουχάν θα εντείνει την κατασκευή ειδικών νοσοκομείων για να διαχειριστεί τους ασθενείς, είπε επίσης ο δήμαρχος της Γιουχάν. Η πίεση για προμήθειες σε ιατρικό εξοπλισμό όπως ειδικές προστατευτικές στολές, μάσκες και γυαλιά έχει μετριαστεί, όπως εξήγησε, χάρις εν μέρει στις δωρεές από ιδιώτες.

Η Γιουχάν, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχει τεθεί σε εικονική καραντίνα, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν την επιδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από τους διαδρόμους νοσοκομείων που κατακλύζουν ασθενείς έχουν κυκλοφορήσει στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών σε προϊόντα όπως τα λαχανικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης